Bemutatkozás

Bőrgyógyászati Klinika az Orvos- és Egészségtudományi Centrum fontos gyógyító, oktató és kutatási tevékenységet ellátó intézménye. Intézményünk a kor minden követelményének megfelelő, jól felszerelt, európai színvonalú egysége.Klinikánk az évek során számos újításon és változtatáson ment keresztül, ami a betegellátás, oktatás, kutatás színvonalát javította. Az elmúlt évben EU pályázati pénzből klinikánk akadálymentesítése is megtörtént, így a fogyatékkal élők számára is megfelelőek a feltételek.

 
 
A betegek modern, tágas, jól felszerelt rendelőkben és kórtermekben találják magukat. A szakrendelők specializálódása, a komfortos helyiségek, a tágas folyósok, váróhelyiségek, öltözők és mosdóhelyiségek mind a betegek várakozásának jobbá tételét szolgálják. A klinika esztétikai értékét növeli Vígh István festőművész 2001-ben klinikánknak adományozott "Aszály" és "Tavaszi fesztivál" című faliképei és grafikái.
 
 
 
 
A több mint 800 darabos moulage gyűjtemény ma is alkalmas a sokszor már nem létező, vagy ritkán előforduló betegségek bemutatására, dokumentálására. A tanterem felújítása, modern oktató eszközök használata biztosítja a magas színvonalú oktatás hátterét.
 

A jól dokumentált, saját betegekről készült képekkel illusztrált előadások elkészítését nagymértékben elősegíti az állandóan bővülő digitalizált fotodokumentáció bővülése. A könyvtár az eredeti berendezést felhasználva a felújított tanterem mellett helyezkedik el, jól felszerelt informatikai eszközökkel rendelkezik.